Kalba gyventojai Naudinga žinoti

Kokią žuvį labiausiai mėgsta vilniečiai?

Mitybos specialistai rekomenduoja valgyti žuvį bent kartą į savaitę. Kiekviena žuvis turi savų naudingųjų medžiagų, tad puikiai tinka ir sportuojantiems, ir tiesiog norintiems maitintis sveikiau. O kokią žuvį renkasi vilniečiai?

Žiemą perkamiausia žuvis yra silkė. Ją tradiciškai patiekiame prie Kūčių stalo, tačiau ir prabėgus švenčių maratonui jos nepamirštame. Anot žuvimi prekiaujančios vilnietės Monikos, pastarosiomis dienomis padaugėjo stintos užsakymų.

Parduotuvėse galite atrasti gan platų žuvies asortimentą. Tačiau kaip pasirinkti geriausią? „ Parduotuvėse gausu atšaldytos žuvies, bet pirkėjai nežino, kiek kartų jos buvo užšaldytos. Jeigu žuvis kepant išskiria daug vandens, reiškia ji daug kartų buvo užšaldyta, o tai nėra gerai“, – sako Monika.

„Perkant žuvį svarbu atkreipti dėmesį į kelis požymius. Jei rūkyta žuvis išsausėjusi ir kieta, tokios tikrai neverta pirkti. Taip pat atkreipkite dėmesį į žuvies galiojimo laiką: karšto rūkymo žuvys galioja 7 paras, o šalto rūkymo tinkamos vartoti apie mėnesį. Šviežią žuvį patartina laikyti šaldytuve, taip ji galioja 7 dienas“, – pataria žuvies žinovė.

Žuvies prekeivė pabrėžia, kad su atšaldytomis žuvimis nedirba ir savo klientams tiekia tik šviežią žuvį.

Norite pasivaišinti šviežia žuvimi? Daugiau informacijos rasite čia: