Kalba ekspertai

„Vilnius Burger Fest“ organizatoriai rekomenduoja: restoranų TOP 5

„Vilniuje gyvena tikrai geri burgerių ekspertai. Klaidingai lietuvius vadina cepelinų tauta“, – sako  „Vilnius Burger Fest“ organizatoriai. Neseniai praūžęs gurmaniško burgerio festivalis parodė, kad vilniečiai burgerius tikrai mėgsta. Apie tai, kaip kilo idėja organizuoti tokią šventę ir kur Vilniuje galima paragauti skaniausių burgerių, „Kalba vilniečiai“ skaitytojams pasakoja „Vilnius Burger Fest“ organizatorius Jonas Mažintas.

Kaip Lietuvą pasiekė gurmaniškų burgerių kultūra?

Šiandien žmonės turi galimybę daug keliauti ir visko paragauti. Todėl ir burgerių kultūra, kaip ir kitos idėjos pas mus atkeliavo iš Vakarų. Iš pradžių baruose, vėliau restoranuose pradėjo gaminti kokybiškus burgerius, vėliau atsirado specializuoti burgerių restoranai.

Papasakokite, kaip Jums kilo mintis organizuoti „Vilnius Burger Fest“?

Matydami, kad atsiranda vis daugiau specializuotų restoranų, kur gaminami gurmaniški burgeriai, supratome, kad tai yra populiaru. Netgi aukščiausio lygio Lietuvos šefai savo restoranuose gamina gurmaniškus burgerius. Tad nusprendėme iš to padaryti festivalį.

Pirmais metais pasikvietėme apie 10 dalyvių. Festivalis buvo labai sėkmingas, susirinko daug žmonių. Noriu pabrėžti, kad į „Vilnius Burger Fest“ nebūtinai kviečiame tuos restoranus, kurie specializuojasi būtent burgerių gamyboje, bet ir kitų restoranų šefus, gaminančius burgerius. Pagrindinis mūsų prašymas virtuvės šefams – sukurti unikalų burgerio receptą, o ne gaminti kažką iš jų kasdienio meniu.

Festivalis rengiamas jau ketvirtą kartą ir tampa tradiciniu sostinės festivaliu. Kaip manote, ar per tuos ketverius metus festivalis paaugo?

Taip, sprendžiant pagal dalyvių skaičių ir vilniečių susidomėjimą, manau, kad užaugome. Žmonių šiemet susirinko tikrai daug – apie 8-10 tūkstančių. Pastebime, kad vilniečiai supranta, kas yra geras, gurmaniškas burgeris.

Kokius burgerius dažniausiai valgo vilniečiai?

Sunku būtų apibendrinti, tačiau galiu pasakyti, kad žmonės renkasi arba burgerius su jautiena, arba visai netikėtus burgerius, pavyzdžiui, su jūros gėrybėmis ar su arkliena, ar su ypatingai paruošta mėsa.

Vilniečiai drąsiai eksperimentuoja?

Tikrai taip! Vilniuje gyvena tikrai geri burgerių ekspertai. Klaidingai lietuvius vadina cepelinų tauta, nes bent jau vilniečių skonis tikrai yra išlavintas, jie mėgsta gurmaniškus burgerius. Virtuvės šefai, norėdami juos nustebinti, turi pasistengti.

Galite parekomenduoti 5 vietas Vilniuje, kur verta paragauti burgerių?

Patarčiau rinktis specializuotus restoranus arba aukštesnio lygio restoranus, kur dirba geri viruvės šefai.

Mano asmenine, subjektyvia nuomone, rekomenduojamų burgerių restoranų TOP 5 būtų toks:

  • „Drama Burger“ – jie drąsiai eksperimentuoja, kas mėnesį turi po naujieną (mėnesio burgerį). Gamina iš šviežių produktų.
  • „Boom! Burgers – gamina tikrai gerus burgerius su kokybiška mėsą.
  • „MEAT Steak House“ – verta paragauti aukšto lygio virtuvės šefo Liutauro Čepracko gaminamus burgerius.
  • „Bučeris“ – taip pat nenuvils burgerių mėgėjų, bet tai jau brangesnis variantas.
  • „viking the chef“ – puikiai išmano mėsos paruošimą.

Nuotraukų galerijoje – „Vilnius Burger Fest 2018“ akimirkos