Šiandien rajone

Naujas „Open Kitchen“ sezonas – dėmesys įvairovei, ekologijai ir kokybiškam maistui

Tymo kvartale įsikūręs „Open Kitchen“ – skaniais kvapais vilios nuo balandžio 5 dienos.

Vilniečių ir miesto svečių pamėgtas gatvės maisto turgelis „Open Kitchen“ grįžta dar vienam sezonui. Šįkart jis prasidės balandžio 5 dieną.

Šiemet gatvės maisto turgelio lankytojai galės skanauti ne tik gerai žinomų virtuvių, tokių kaip „Trick Truck“, „Casa la Familia“, „MeatBusters“ ar „Zatar“, bet ir „Open Kitchen“ naujokų.  „Rose Hip“ siūlys veganiškus burgerius, neseniai iš Tailando atvykusi „Bankoko“ šefė ruoš Europoje išpopuliarėjusį „Phad Thai“ ir egzotiškas papajų salotas, azijietiškais skoniais džiugins  neseniai Vilniuje įsikūrę „Dou Asia“, kurie lankytojams siūlys savo ypatingą patiekalą  – mongoliškus jautienos kukuliukus su obuoliniu teriyaki padažu. Gatvės maisto turgelyje vienos porcijos ar patiekalo kaina – nuo 5–6 eurų.

„Kai kurie žmonės maisto kokybę sieja su geru skoniu. Kiti vertina konsistenciją. Mes manome, kad maisto kokybę pasiekti yra žymiai sudėtingiau. Norint tai padaryti reikia rasti būdą, kaip subalansuoti įvairovę. Maisto kokybę matuojame poveikiu, kokį šis maistas teikia. Kaip šis maistas paveikia vietos ekonomiką, bendruomenę ir ekologiją“, – sako „Open Kitchen“ rengėjai.

Šeštadieniais Tymo kvartale lauks ypatinga renginių serija – „Šakės ir šakutės“.

Šeštadieniais Tymo kvartale lauks ypatinga renginių serija – „Šakės ir šakutės“. Tai bus lėtasis šeimos ir draugų šeštadienis, visą dieną trunkantis „brunch“, apjungiantis vietinius ūkininkus ir rinktinių virtuvės šefų komandą. Bent 30 procentų jiems pagaminti skirtų produktų atkeliaus iš Lietuvos ūkininkų daržų, taip skatinant vietinį verslą ir sezoniškumo pajautimą. „Šakės ir Šakutės“ renginiuose bus galima paragauti kelių šefų improvizacijas mažesnėmis porcijomis už 2 ar 3 eurus, arba rinktis pilną patiekalą už 8 ar 9 eurus.

Bene svarbiausia „Open Kitchen“ ir „Šakės ir šakutės“ iniciatyvų taisykle išliks, kaip ir pernai, kuo mažesnė skriauda gamtai ir pakartotinis išteklių vartojimas. Renginių metu bus pasirūpinta aplinkai draugiškais indais ir stalo įrankiais. Vienkartiniai plastikiniai indai „Open Kitchen“ ir „Šakės ir Šakutės“ renginių metu bus draudžiami.

Maisto turgelių rengėjai rūpinsis ir lankytojų sveikata. Šiais metais visi gėrimai, viršijantys 7,5 mg cukraus / 100 ml santykį bus apmokestinami „cukraus mokesčiu“. Už šį mokestį surinktos lėšos bus skiriamos Lietuvos antsvorio ir nutukimo prevencijos asociacijai.

Nuo balandžio 5 dienos „Open Kitchen“ lankytojų laukia kiekvieną penktadienį nuo 11 iki 23 val. „Šakės ir Šakutės“ startuoja balandžio 6 dieną 13 val., kiekvieną šeštadienį iki pat rugsėjo. Deja, dėl blogo oro kartais renginiai gali ir neįvykti, bet apie tai visuomet iš anksto informuojama „Open Kitchen“ ir „Šakės ir Šakutės“ Facebook paskyrose.