Šiandien rajone

„Vilnius Burger Fest“ organizatoriai išdavė skaniausio mėsainio receptą

vmgonline.lt nuotrauka

Jau penktąjį, jubiliejinį kartą Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelį užpildys gurmė burgerių, apynių ir muzikos mėgėjai, nes čia vyks „Vilnius Burger Fest 2019“. Šiais metais renginyje dalyvauja 14 restoranų, barų ir maisto vagonėlių išskirtinai šiai progai pasiūlysiančių stebinančius ir naujų skonių mėsainius. Portalui „Kalba vilniečiai“ renginio organizatorius Jonas Mažintas sutiko plačiau papasakoti apie šių metų šventę.

Kuris mėsainio receptas jums atrodo geriausias, kurį kiekvienas atėjęs turi paragauti?

Festivalį rengiame taip, kad visi dalyviai jame jaustųsi lygiaverčiai, todėl išskirti kažkurio negalime.

Koks Jums yra skaniausias mėsainis?

Skaniausias burgeris visada bus burgeris iš šviežių produktų, meistriškai pagamintas, su draugais ir šaltu rasotu bokalu rankose (šypsosi, red.past.)

Kokios yra skaniausio mėsainio sudedamosios dalys?

Man asmeniškai labiausiai patinka burgeriai su mažiau ingridientų – šviežios jautienos maltinis, sūris, balti svogūnai, marinuoti agurkėliai. Viskas, visas receptas. Svarbu gerai jį pagaminti, produktus parinkti šviežius ir kokybiškus.

Kaip Lietuvą pasiekė gurmaniškų burgerių kultūra?

Šiandien žmonės turi galimybę daug keliauti ir visko paragauti. Todėl ir burgerių kultūra, kaip ir kitos idėjos, pas mus atkeliavo iš Vakarų. Iš pradžių baruose, vėliau restoranuose pradėjo gaminti kokybiškus burgerius, vėliau atsirado specializuoti burgerių restoranai.

Papasakokite, kaip kilo mintis organizuoti „Vilnius Burger Fest“?

Matydami, kad atsiranda vis daugiau specializuotų restoranų, kur gaminami gurmaniški burgeriai, supratome, kad tai yra populiaru. Netgi aukščiausio lygio Lietuvos šefai savo restoranuose gamina gurmaniškus burgerius. Tad nusprendėme iš to padaryti festivalį.

Pirmais metais pasikvietėme apie 10 dalyvių. Festivalis buvo labai sėkmingas, susirinko daug žmonių. Noriu pabrėžti, kad į „Vilnius Burger Fest“ nebūtinai kviečiame tuos restoranus, kurie specializuojasi būtent burgerių gamyboje, bet ir kitų restoranų šefus, gaminančius burgerius. Pagrindinis mūsų prašymas virtuvės šefams – sukurti unikalų burgerio receptą, o ne gaminti kažką iš jų kasdienio meniu.

Kokius burgerius dažniausiai valgo vilniečiai?

Sunku būtų apibendrinti, tačiau galiu pasakyti, kad žmonės renkasi arba burgerius su jautiena, arba visai netikėtus burgerius, pavyzdžiui, su jūros gėrybėmis ar su arkliena, ar su ypatingai paruošta mėsa.

Vilniečiai drąsiai eksperimentuoja?

Tikrai taip! Vilniuje gyvena tikrai geri burgerių ekspertai. Klaidingai lietuvius vadina cepelinų tauta, nes bent jau vilniečių skonis tikrai yra išlavintas, jie mėgsta gurmaniškus burgerius. Virtuvės šefai, norėdami juos nustebinti, turi gerokai pasistengti.